Geuzestekerij De Cam
België / Gooik
Geuzesteker Karel Goddeau houdt met veel passie en overgave de lange traditie van deze artisanale geuzestekerij in ere. Van de gebouwen waarin de geuzestekerij gevestigd is, wordt al in 1515 melding gemaakt: “des Heeren Landcamme”. “Cam” is een Oudnederlands woord voor brouwerij.
Alle geuzes worden hier traditioneel gemaakt (en daarmee houdt hij een deel van ons erfgoed in stand): Spontane hoofd- en hergisting zonder toevoeging van suiker of gist. “De moeilijkste weg, maar wel de enige echte.”. Er is 60 % jonge lambik nodig om de oude lambik van 2, 3 en 4 jaar spontaan te kunnen doen hergisten. Als gevolg: bij Karel geen monoblends of geuzes boven de 8 %vol.
Geuzesteker Karel Goddeau houdt met veel passie en overgave de lange traditie van deze artisanale geuzestekerij in ere. Van de gebouwen waarin de geuzestekerij gevestigd is, wordt al in 1515 melding gemaakt: “des Heeren Landcamme”. “Cam” is een Oudnederlands woord voor brouwerij.
Alle geuzes worden hier traditioneel gemaakt (en daarmee houdt hij een deel van ons erfgoed in stand): Spontane hoofd- en hergisting zonder toevoeging van suiker of gist. “De moeilijkste weg, maar wel de enige echte.”. Er is 60 % jonge lambik nodig om de oude lambik van 2, 3 en 4 jaar spontaan te kunnen doen hergisten. Als gevolg: bij Karel geen monoblends of geuzes boven de 8 %vol.