Fentimans

Engeland / Hexham

In 1905 werd Thomas Fentiman benaderd door een collega-handelaar voor het verkrijgen van een lening. Er werd een deal gesloten en een recept van botanisch gebrouwen gemberbier diende als onderpand. De lening werd nooit terugbetaald en Thomas werd de eigenaar van dit unieke recept. Zo begon Thomas  botanisch gebrouwen gemberbier te produceren. Hij verkocht zijn uniek bier deur-aan-deur met paard en kar. Fentiman’s gemberbier werd al snel erg populair zodat het familiebedrijf groeide. Zoveel jaar later worden de drankjes nog steeds botanisch gebrouwen en wordt er enkel gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten.
Botanisch brouwen is een eenvoudig proces waarbij gebruik wordt gemaakt van kruiden en plantenwortels. Deze worden in koperen stoompannen gedaan zodat ze hun smaak en geur vrijgeven. Nadien wordt de vloeistof in houten vaten ondergebracht zodat ze kan fermenteren (na toevoeging van biergist, water, ...). Nu wordt er enkel nog koolzuurgas toegevoegd om de bewaartijd te verlengen.