Domaine Barou

Frankrijk / Rhonevallei / Noordelijk deel Rhonevallei (Vignoble septentrional) / Charnas

In 1928 vestigde de grootvader van Emmanuel Barou de boerderij even buiten Charnas. Het gezin was zelfvoorzienend, vlees, groenten en fruit werden op de boerderij gekweekt en het overtollige werd verkocht. De boerderij werd nadien verder gezet door Alexis, met melkvee, perziken, abrikozen en wijngaard.
Reeds in 1971, een 10-tal jaar voor er echt een markt en interesse was, schakelde hij volledig over op biologische landbouw.
In 1997, na zijn studies wijnbouw, nam Emmanuel het familiedomein over en richtte zich vooral op de wijnbouw. Dit resulteerde in de aanplant van nieuwe percelen in de AOC Saint-Joseph en Condrieu, en de renovatie van een oude schuur tot een moderne wijnkelder.
Sinds 2006 runt hij het domein samen met zijn echtgenote Marie-Agnès. Vanaf 2013 wordt er biodynamisch gewerkt. En, zoals in het verleden, wordt er ook nog biologisch fruit geteeld: Kersen, abrikozen en perziken.
Een gans gamma eerder krachtige wijnen, allemaal vergist of gelagerd op eik zonder dat het fruit wordt weggewalst en het vat te dominant wordt wat bijvoorbeeld bij vele viogniers (Condrieu) toch dikwijls het geval is.