Casale III
Italië / Centraal Italië / Toscane / Colle di Val D’Elsa
De geschiedenis van Casale III (Casale Terzo) gaat terug tot 1250.
In meer recente tijden is het de familie Borella die het domein koopt in 1974. Giovanni Borella, één van de voorlopers van de biologische wijnbouw in Toscane, herplant de wijngaarden en gaat van start met de productie van biologische wijnen en olijfolie. In 1979 brengt hij zijn eerste jaargang Chianti Colli Senesi op de markt. In recentere jaren kruist zijn pad dat van de familie Pizzolato (zie La Cantina Pizzolato uit Veneto), eveneens pioniers op vlak van biologische wijnbouw in Italië. En sinds 2021 is Casale III in handen van de familie Pizzolato.
De Edoardo π wordt op een klassieke manier bereid (2-tal weken extractie, 12 maanden rijping op betonnen cuves, …). Het resultaat: een intense en levendige rode wijn met zachte tannines, veel donker fruit en een zekere kruidigheid.
In meer recente tijden is het de familie Borella die het domein koopt in 1974. Giovanni Borella, één van de voorlopers van de biologische wijnbouw in Toscane, herplant de wijngaarden en gaat van start met de productie van biologische wijnen en olijfolie. In 1979 brengt hij zijn eerste jaargang Chianti Colli Senesi op de markt. In recentere jaren kruist zijn pad dat van de familie Pizzolato (zie La Cantina Pizzolato uit Veneto), eveneens pioniers op vlak van biologische wijnbouw in Italië. En sinds 2021 is Casale III in handen van de familie Pizzolato.
De Edoardo π wordt op een klassieke manier bereid (2-tal weken extractie, 12 maanden rijping op betonnen cuves, …). Het resultaat: een intense en levendige rode wijn met zachte tannines, veel donker fruit en een zekere kruidigheid.
Zie ook: La Cantina Pizzolato