Azienda Agricola Pira Luigi
Italië / Noord-Italië / Piëmont / Serralunga d'Alba
In de jaren '50 besloot Luigi Pira zich te concentreren op druiven en wijn. Tijdens de daaropvolgende decennia verkocht hij druiven en basiswijn aan de grootste wijnbouwers in de omgeving van Alba, die enkel werkten met de grootste kwaliteit van Serralunga d'Alba. Het was een eerste stap op weg naar een eigen productie.
In de vroege jaren '90 begon Gianpaolo, zoon van Luigi, mee te werken in de wijngaard en is men ook wijn beginnen bottelen onder eigen naam.
Vandaag maken ook zijn broers Romolo en Claudio deel uit van het bedrijf. De wijnmakerij is volledig gerenoveerd om Barolo-wijnen van hoge kwaliteit te kunnen produceren. Hierbij wordt het evenwicht tussen traditie en technologie niet uit het oog verloren.
In de vroege jaren '90 begon Gianpaolo, zoon van Luigi, mee te werken in de wijngaard en is men ook wijn beginnen bottelen onder eigen naam.
Vandaag maken ook zijn broers Romolo en Claudio deel uit van het bedrijf. De wijnmakerij is volledig gerenoveerd om Barolo-wijnen van hoge kwaliteit te kunnen produceren. Hierbij wordt het evenwicht tussen traditie en technologie niet uit het oog verloren.