Dolin - Vermouth Rouge
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Dolin - Vermouth Rouge
75 cl - 16 %vol
Frankrijk - Aperitieven - Vermout
75 cl - 16 %vol
Frankrijk - Aperitieven - Vermout
Dolin is een vermout die nog steeds, sinds 1821, vervaardigd wordt in Chambéry. Chambéry was in lang vervlogen tijden het mekka van de vermoutproductie, er is zelfs een AOC aan toegekend.
Een vermout is een versterkte, met planten, kruiden en specerijen gearomatiseerde, wijn. Dolin wordt nog steeds gemaakt volgens het oorspronkelijke recept door 15 tot 40 planten, kruiden en specerijen (afhankelijk van het type vermout) gedurende verschillende maanden te macereren in een basiswijn (een zo neutraal mogelijke wijn met max. 10 %vol.). Nadien wordt er dan nog suiker toegevoegd en wordt de wijn versterkt met alcohol op basis van wijn tot +/- 16 %vol. Het authentieke proces met het gebruik van natuurlijke producten resulteert in een evenwichtige en complexe vermout, minder zoet dan de meeste van zijn veel bekendere collega’s.
Proefnota's Dolin
"Manhattan or Negroni?"
"Dolin's red vermouth has a very long history, punctuated with many prizes and awards. It's unchanged recipe is one of our treasures. This vermouth has a lustrous coppery color, gentle aromas of fruit compote, of prunes and walnuts with grassy notes, tempered by spicy aromas like Szechwan pepper... then aromas of almond, citrus, pear and cinnamon with gingerbread, tobacco, oregano and hyssop notes. This very rich bouquet is tempered by a subtle bitter base wine.
30 to 40 spices and botanicals are used to make our famous Dolin red vermouth: coriander, hyssop, rhubarb and curacao are just some of those in our closely-guarded secret recipe. This French vermouth can be served as an aperitif on ice, a traditional before dinner drink in France but can also be a tasty ingredient in many cocktails, such as the famed Negroni and Manhattan."