Domaine de Rancy - Rancio Macabeu Sec 2011- 50 cl
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Domaine de Rancy - Rancio Macabeu Sec 2011 BIO
50 cl
Frankrijk - Rousillon - Côtes Catalanes Rancio Sec
Druiven: Macabeo
Vinificatie: vergist en/of gelagerd op eik
Smaak & Stijl: delicaat fruitig / delicaat kruidig / droog / oxidatief
Wijn & gerecht: ansjovis, chorizo, …
Serveren op 12°C
Bewaren: 20 jaar
De Macabeu is een ranciowijn. Druiven worden rijp geoogst met een potentiële alcoholgraad van min. 14 %vol. en meestal zal dat meer zijn. De wijn wordt droog vergist en zal dan min. 5 jaar, dikwijls veel langer, oxidatief rijpen op vaten die niet bijgevuld worden.
Nootjes, gedroogd fruit, … en toch een zekere strakheid. Zeer complex. Licht gekoeld serveren bij eerder krachtige tapas (chorizo,serrano, …), gerookte vis (zalm, makreel, …), ansjovis, manchego, …
Nootjes, gedroogd fruit, … en toch een zekere strakheid. Zeer complex. Licht gekoeld serveren bij eerder krachtige tapas (chorizo,serrano, …), gerookte vis (zalm, makreel, …), ansjovis, manchego, …
Nota’s van Domaine de Rancy:
"Commentaires de dégustation :
Robe or tuilé tirant sur l’acajou. Nez intense : rancio, curry, fruits secs, tourbe. Bouche puissante, élégante fraîcheur aromatique, finale interminable, zestes oranges confites, abricot.
Robe or tuilé tirant sur l’acajou. Nez intense : rancio, curry, fruits secs, tourbe. Bouche puissante, élégante fraîcheur aromatique, finale interminable, zestes oranges confites, abricot.
Accords Gastronomiques :
Apéritif, tapas, asperges, charcuteries catalanes, jambon sec, anchois, poissons fumés, manchego, vieux stilton, vieux comté, morbier, gambas, truites aux amandes, sauces blanches, langoustes américaine, civet de sanglier ou autre gibier, cèpes, morilles, truffes,chocolat, macarons à la pistache."