Distillerie Combier - Guignolet d'Anjou
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Distillerie Combier - Guignolet d'Anjou
70 cl - 17 %vol
Frankrijk - Likeur
70 cl - 17 %vol
Frankrijk - Likeur
Saumur is eveneens de geboorteplaats van de iconische Guignolet d’Anjou, een likeur gemaakt van “guignes”, kleine wilde kersen uit de boomgaarden van de distilleerderij. Ze ondergaan een langdurige maceratie om de rijke aroma’s te onttrekken aan de kersen.
Het originele recept van Guignolet d'Anjou, zoals het rond 1632 werd gecreëerd door de Benedictinessen van het Couvent de la Fidélité in Saumur onder leiding van zuster overste Madeleine Gautron, werd eigendom van Combier in 1890.
De delicate amandeltoets in de neus, afkomstig van het mee macereren van de pitten, maakt in de smaak plaats voor het gekonfijt fruit van de kersen.
Goed gekoeld of “on the rocks” als aperitief of als premium ingrediënt in een cocktail.