Dolin - Chambéryzette
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Dolin - Chambéryzette
70 cl - 16 %vol
Frankrijk - Aperitieven - Vermout
70 cl - 16 %vol
Frankrijk - Aperitieven - Vermout
Dolin is een vermout die nog steeds, sinds 1821, vervaardigd wordt in Chambéry. Chambéry was in lang vervlogen tijden het mekka van de vermoutproductie, er is zelfs een AOC aan toegekend.
Een vermout is een versterkte, met planten, kruiden en specerijen gearomatiseerde, wijn. Dolin wordt nog steeds gemaakt volgens het oorspronkelijke recept door 15 tot 40 planten, kruiden en specerijen (afhankelijk van het type vermout) gedurende verschillende maanden te macereren in een basiswijn (een zo neutraal mogelijke wijn met max. 10 %vol.). Nadien wordt er dan nog suiker toegevoegd en wordt de wijn versterkt met alcohol op basis van wijn tot +/- 16 %vol. Het authentieke proces met het gebruik van natuurlijke producten resulteert in een evenwichtige en complexe vermout, minder zoet dan de meeste van zijn veel bekendere collega’s.
Bij de Chambéryzette heeft men de Vermouth Blanc extra gearomatiseerd met likeur van aardbeien, geserveerd met gin of gewoon on the rocks een verrassend aperitief.
Proefnota's Dolin:
"A taste of the Belle Époque!"
"'An exquisite aperitif made with strawberries from the Alps' is how Chambéryzette was described at the time. It's a cocktail made from Vermouth Blanc and strawberry liqueur created by Rosalie Dolin in 1902 and that had its heyday on the terraces of Parisian cafés, and, some even whisper, in the secrecy of the brothels. The success of this "Chambéry-fraise" was largely responsible for making the reputation of the Maison Dolin abroad. We have preserved this legendary aperitif whose deliciously light and sweet taste is still an invitation to fun and sharing.
The perfect pairing of Vermouth Blanc with a fruity flavor, Chambéryzette is the perfect aperitif for someone who wants a light and tasty drink to savor in the shade of a parasol. Convivial and unanimously appreciated, it goes well with both sweet and savory. We recommend drinking it on ice or neat, as an aperitif or in a cocktail. Its tart taste and bright ruby color will ensure that your concoction will please the eye and the palate!"