ZATERDAG 21/04/2018

TE PROEVEN:

*BIO* Domaine Barou (Charnas - Rhonevallei): In 1928 vestigde de grootvader van Emmanuel Barou de boerderij even buiten Charnas. Het gezin was zelfvoorzienend, vlees, groenten en fruit werden op de boerderij gekweekt en het overtollige werd verkocht. De boerderij werd nadien verder gezet door Alexis, met melkvee, perziken, abrikozen en wijngaard.
Reeds in 1971, een 10-tal jaar voor er echt een markt en interesse was, schakelde hij volledig over op biologische landbouw.
In 1997, na zijn studies wijnbouw, nam Emmanuel het familiedomein over en richtte zich vooral op de wijnbouw. Dit resulteerde in de aanplant van nieuwe percelen in de AOC Saint-Joseph en Condrieu, en de renovatie van een oude schuur tot een moderne wijnkelder.
Sinds 2006 runt hij het domein samen met zijn echtgenote Marie-Agnès. Vanaf 2013 worden er biodynamisch gewerkt. En zoals in het verleden, wordt er ook nog biologisch fruit geteeld: Kersen, abrikozen en perziken.
Een gamma volle, ronde, krachtige wijnen, allemaal vergist of gelagerd op eik zonder dat het fruit wordt weggewalst en het vat te dominant wordt wat bijvoorbeeld bij vele viogniers (Condrieu) toch dikwijls het geval is.
Van de Saint-Joseph Blanc en de Condrieu heb ik al de veelbelovende vatstalen geproefd, maar daarop is het spijtig genoeg nog even wachten want die worden waarschijnlijk pas ergens eind juni gebotteld.

De eerder florale witte wijnen bij vis- en wit vleesbereidingen. De La Bonne Etoile of de Imagine (Condrieu) is zeker eens te proberen bij diverse geitenkaasjes, o.a. een Rigotte de Condrieu (of waarom geen Crottin de Chavignol) of aspergebereidingen.
De kruidige (met dank aan de Syrah) rode wijnen, met een mooie dosis donkerrood fruit en zachte tannines, passen perfect bij gegrilde bereidingen of diverse krachtigere vleesbereidingen.

Wit:
Rebel Rebel 2016 Collines Rhodaniennes (IGP) (Chardonnay): € 9,10
Avec le Temps 2016 Collines Rhodaniennes (IGP) (Viognier-Roussanne/Vermentino): € 9,50
La Bonne Etoile 2016 Collines Rhodaniennes (IGP) (Viognier) € 13,10
Rood:
Cuvée des Vernes 2016 Collines Rhodaniennes (IGP) (Syrah): € 9,50
Un Autre Monde 2016 Saint-Joseph (Syrah): € 16,00

PROMOTIE* OP DE BOVENSTAANDE WIJNEN:
6 flessen kopen = 5 % korting

AGENDA:

OPGELET
* = Eventuele promoties zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen en zijn enkel geldig op de dag van de proeverij. De 6 flessen mogen van een verschillende referentie zijn.