wijngaard

NIEUW !

SAVE THE QUEEN GIN - GHENT

"No Bees No Future" Ondertussen is het voor iedereen wel duidelijk dat bijen van onschatbare waarde zijn voor onze voedselproductie, 70 van de 100 belangrijkste voedselgewassen worden bestuifd door bijen.
Imkers Olivier Roels en Michael Van Lent zijn op het idee gekomen om met hun honing een gin te maken. In samenwerking met Stokerij De Moor werd een small batch gin op basis van 14 botanicals gecreëerd. Nadien wordt een kleine hoeveelheid honing aan de gin toegevoegd, wat resulteert in een zachte gin waarbij de jeneverbes mooi op de voorgrond blijft, verder een lichte kruidighed, citrus- en delicate honingtoetsen. Het sediment in de fles is afkomstig van de bijenwas, dus de fles even schudden voor het serveren.
In samenwerking met andere "Urban Beekeepers" kunnen ze op die manier gin met honing uit verschillende steden aanbieden. Afhankelijk van het seizoen, en de bloemen en planten in die omgeving zal de smaak telkens lichtjes verschillen.
Van de opbrengst gaat een deel naar het Save The Queen fonds waarbij men probeert diverse projecten te ondersteunen om zo de bijenpopulatie te versterken.

Serveren in een ruim glas, met flink wat ijs en Thomas Henry Tonic Water. Als garnituur kan je eventueel wat gekneusde jeneverbessen en een takje rozemarijn gebruiken.