wijngaard

NIEUW !

KINGSBARNS - DREAM TO DRAM
&
ALISTER WALKER - INFREQUENT FLYERS

Kingsbarns: Voor de Wemyss-familie was de whisky-branche, door hun contacten uit het verleden, zeker geen onbekend terrein. Sinds 2005 zijn ze zelf actief als onafhankelijke bottelaar en in 2014 hebben ze de Kingsbarns Distillery opgestart.
De distilleerderij, opgebouwd in een boerderij die dateert van begin de 19e eeuw, bevindt zich in het "Kingdom of Fife", dat, samen met nog enkele andere regio's, deel uitmaakt van de Lowlands.
Dream to Dram - Lowland Single Malt: Gedistilleerd uit lokaal geteelde gerst, het distillaat werd nadien gerijpt op 2 types vaten. "1st fill ex-bourbon barrels" en "STR-barriques" (Shaved, Toasted and Recharred vaten die voordien gebruikt werden voor porto). Samen met de manier waarop werd gefermenteerd en gedistilleerd resulteert dit in een fruitige, florale wat lichtere whisky. € 48,00

Alistair Walker, de zoon van Billy Walker, voormalig (mede-)eigenaar van BenRiach Distillery Company (waar GlenDronach en Glenglassaugh ook toe behoren), maakte mee deel uit van het team dat deze distilleerderijen terug op de kaart in de whiskywereld hebben gezet. Het stond een beetje in de sterren geschreven dat Alistair, na de verkoop van de groep in 2016, in de whiskywereld actief zou blijven.
In 2018 ging hij van start als onafhankelijke bottelaar. Zijn contacten in de sector maakten het mogelijk toegang te hebben tot, en kennis te hebben van, diverse uitzonderlijke vaten bij verschillende distilleerderijen in en buiten Schotland.
Onder het label "Infrequent Flyers" zullen telkens zulke unieke vaten (vandaar de naam) gebotteld worden. Deze Single Casks zullen in hun meest natuurlijke vorm gebotteld worden: non-chill filtered, natural color, (meestal) cask strength. Er worden geen proefnotities bij deze uitzonderlijke flessen gevoegd, de whisky wordt opgedeeld volgens de belangrijkste stijlkenmerken waartoe ze behoort: Classic (non-peated), Peated, Wood Finish, ...
Infrequent Flyers - Royal Brackla Distillery: 2006 - 12 years (Cask N° 311985) € 82,70
Style: Classic - 58,9 %vol
Infrequent Flyers - Undisclosed Distillery (Islay): 2006 - 12 years (Cask N° 306126) € 104,65
Style: Peated - 58,1 %vol
Infrequent Flyers - Undisclosed Distillery (Orkney): 2003 - 16 years (Cask N° A521#9) € 98,75
Style Peated - 54,9 %vol